SSD-testin tuloksia

Jatkoimme SSD-testausta hieman pidemmillä testeillä keskittyen edelleen random write -suorituskykyyn.

Testasimme 4k random write -kuorman vaikutusta suorituskykyyn 12 tunnin testijakson aikana. Kuten edelliselläkin kerralla, testiohjelmana jälleen fio ja SSD:t kiinni LSI2008-pohjaisissa ohjaimissa. Levyille on ajettu secure erase ennen testiä eli suorituskyky on sama tai lähes sama kuin uudella levyllä.

Ensimmäisessä kuvaajassa:

  • OCZ Talos C (TCSAK352-0230), SAS-liitäntäinen enterprise-käyttöön markkinoitu malli
  • OCZ Vertex 3 (VTX3-25SAT3-120G), suosittu ja nopea kuluttajaversio
  • OCZ Revodrive (OCZSSDPX-1RVD0050), ensimmäisen sukupolven PCI-e SSD (sisäisesti PCI-X ja SATA/150)
  • STEC Mach16 SLC (M16ISD2-50UCU), testin ainoa SLC-malli

STEC pärjäsi odotusten mukaisesti. Talos C:n suorituskyky oli hienoinen pettymys, sitä kuitenkin markkinoidaan (pdf) sanoilla "enterprise" ja "sustained IOPS". OCZ Revodrive pärjäsi yllättävän hyvin. Revodrivessa on kaksi 25 GB asemaa, jotka testissä on liitetty yhteen md:llä RAID0-tilassa.

Tuloksia katsellessa kannattaa huomioida että tällaista kuormaa ei normaalisti esiinny, ja esim Vertex3 voi olla ihan hyvä vaikkapa desktop-koneessa tai (peilattuna) palvelimen käyttöjärjestelmälevynä.

http://www.damicon.fi/files/4k_write_12h.png

Ajoimme saman testin myös muutamalle Intelin mallille. 12 tunnin testissä käyrät kulkevat kuitenkin niin reunoja pitkin että otimme tähän 2 tunnin ajalta otoksen. Malleina

  • Intel 311 (SSDSA2VP020G2), SLC-pohjainen pieni 20 GB levy
  • Intel 320 (SSDSA2CT040G3), suositun X25-M:n seuraaja, varustettu superkondensaattorein
  • Intel X25-V (SSDSA2M040G2GC), X25-M:n pikkuveli

Yllätyimme edullisen Intel 311:n pärjäämisestä - tosin SLC-teknologia antaakin siihen paremmat eväät. 311:tä suosittelemme käyttöjärjestelmälevyksi, jos ei tarvita suurta kapasiteettia.

http://www.damicon.fi/files/4k-2h-intel.png

Jatkoa SSD-testeille on luvassa. Otamme mielellään vastaan ehdotuksia testattavien laitteiden tai testiprotokollan suhteen. Kirjoittakaa ajatuksenne suoraan alle kommentteihin, mailitse damicon@damicon.fi tai yhteydenottolomakkeella.